Bayern laat Chelsea kansloos (0-3) en heeft kwartfinale in zicht

door | feb 25, 23:02 | Sport

LONDEN (ANP) – Bayern München heeft een grote stap gezet naar een plaats in de kwartfinales van de Champions League. Robert Lewandowski en Serge Gnabry (2) leidden de Duitse kampioen in Londen op overtuigende wijze langs Chelsea: 0-3.

De return in Duitsland is over ruim drie weken. Chelsea mist dan Marcos Alonso. De Spaanse middenvelder kreeg in de slotfase een rode kaart omdat hij Lewandowski een tik gaf. Ook de Italiaan Jorginho is er in München niet bij. De middenvelder is geschorst na zijn gele kaart van dinsdag.

Chelsea, dat in de groepsfase Ajax voorbleef, hield een helft lang stand. Bayern was wel de bovenliggende partij en kreeg enkele goede kansen. De 38-jarige Argentijnse doelman Willy Caballero redde zijn elftal met reddingen op schoten van Lewandowski. Thomas Müller kopte de bal achterwaarts tegen de lat.

Wedstrijd gespeeld

Chelsea zelf was kort voor rust via Marcos Alonso gevaarlijk. Manuel Neuer voorkwam een doelpunt. De keeper deed dat kort na de pauze bij pogingen van Mason Mount en Ross Barkley opnieuw.

Daarna trok Bayern de wedstrijd snel naar zich toe. Lewandowski legde de bal in de 51e minuut keurig opzij, waarna Gnabry de bal in het lege doel kon schuiven. In de 54e minuut stelde Lewandowski Gnabry na een goede aanval weer in staat te scoren: 0-2. Gnabry maakte dit seizoen tot dusverre vier doelpunten in de Champions League, allemaal in dezelfde wedstrijd, tegen Tottenham Hotspur begin oktober: 2-7.

Lewandowski zelf nam in de 76e minuut de derde treffer voor zijn rekening.

Bayern München strandde vorig seizoen in de achtste finales van de Champions League tegen de latere winnaar Liverpool.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN