• Start
  • Sport
  • Bayern München zonder franje langs AEK

Bayern München zonder franje langs AEK

23-10-2018

ATHENE (ANP) - Bayern München heeft in de Champions League bij het nog puntloze AEK de tweede overwinning behaald (0-2). Na een zwak eerste uur, waarin het rommelige Duitse voetbal soms pijn aan de ogen deed, brak Javi Martinez de ban. Robert Lewandowski was kort daarna eveneens trefzeker. Daarna was het duel gespeeld, maar de sportieve crisis bij Bayern lijkt nog niet voorbij. Met zeven punten in groep E, met ook Ajax en Benfica, staat de Duitse recordkampioen er niettemin goed voor.

De nieuwe trainer Niko Kovac is er echter nog steeds niet in geslaagd om een succesvolle, eensgezinde en swingende ploeg samen te stellen. De onmacht en frustratie straalden ook in Griekenland soms van de spelers van Bayern af. Er zat weinig lijn in het Duitse aanvalsspel. Individueel waren er nog wel aardige acties zichtbaar, maar bij de eindpass ging het keer op keer fout. Soms leek het erop dat Robben en co elkaar de bal niet gunden of dat ze voor de eerste keer met elkaar samenspeelden.

Robben, die de hele wedstrijd speelde, deelde in de Duitse malaise. Hij deed fanatiek als altijd zijn best, ging zelfs de bal op eigen helft halen, maar kon voor de rust evenmin het verschil maken. Zijn lichaamstaal sprak boekdelen. Met hulpeloze en soms geïrriteerde gebaren richting zijn ploeggenoten uitte de oud-international zijn onvrede over het onsamenhangende spel van zijn ploeg.

Na de pauze bleef Bayern knoeien. Zonder veel inspiratie trachtten de bezoekers een voorsprong af te dwingen. In de 54e minuut kreeg Robben een schietkans. Hij produceerde een slap rollertje. In de 61e minuut haalde Robben opnieuw uit. Via de Griekse afweer belandde de bal bij Martinez, die de rebound vlekkeloos benutte (0-1). Kort daarna zorgde Lewandowski van dichtbij voor 2-0 waarna Bayern het duel toch nog zonder stress kon uitspelen.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN