Bertens buigt in Rome voor Konta

18-05-2019

ROME (ANP) - Aan de opmars op gravel van Kiki Bertens is een einde gekomen. De Nederlandse tennisster verloor in de halve finale van het WTA-toernooi in Rome van de Britse Johanna Konta. De nummer vier van de wereld ging ten onder in drie sets: 7-5 5-7 2-6.

Bertens was bezig aan een sterke reeks. Vorige week won ze het hoog aangeschreven graveltoernooi van Madrid door in de finale de Roemeense topspeelster Simona Halep te verschalken. In Rome ging het ook voortvarend, al kreeg ze wel vrije doorgang naar de halve finales na de opgave van haar tegenstander Naomi Osaka. De Japanse nummer één van de wereld trok zich terug met een handblessure.

Konta, afgezakt naar de 42e plaats van de wereldranglijst, toonde zich vanaf de eerste game een taaie tegenstander. Ze verraste Bertens vaak met een dropshot op de lastige baan, die tot ongenoegen van de Nederlandse erg glad was. In de eerste set kwam Bertens 5-4 achter en had Konta de overhand, maar in een oogwenk nam de Nederlandse het initiatief over, won drie games op rij en had de set binnen (7-5).

In de tweede set kwam de Nederlandse 5-4 voor en leek ze de partij uit te spelen, maar ze liet Konta terugkomen. De Britse sloeg praktisch alle ballen raak en trok op haar beurt de set naar zich toen door drie games op rij te winnen.

In de derde set trok Konta door en nam frustratie bezit van Bertens. Ze slingerde na een gemiste bal haar racket weg en raakte een lijnrechter. De umpire zag er geen opzet in. Het voorval bracht Konta niet van de wijs, ze brak Bertens nogmaals en serveerde bij 5-2 voor de wedstrijd. Bertens werkte nog wel drie matchpoints weg, maar boog uiteindelijk na een partij die bijna drie uur duurde.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN