Bertens in 66 minuten door in Madrid

04-05-2019

MADRID (ANP) - Kiki Bertens heeft zich probleemloos geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Madrid. De finaliste van vorig jaar had op het centre court slechts 66 minuten nodig om de Tsjechische Katerina Siniakova te verslaan. Het werd 6-3 6-2 voor de nummer 7 van de wereld.

Na een wat onwennige start van beide speelsters, met fouten over en weer, liep Bertens uit naar 4-1. Siniakova kwam terug tot 4-3, maar met twee lovegames haalde Bertens de eerste set toch overtuigend binnen. In de tweede set liep Bertens snel uit en op 5-2 maakte ze het af met haar vierde ace.

,,Ik was wat nerveus in het begin", bekende Bertens na afloop. ,,Het was geweldig om terug te zijn op deze schitterende baan. Ik ga er alles aan doen om weer de finale te halen, maar ik heb nog een lange weg te gaan", aldus de 27-jarige Bertens, die nu de Letse Jelena Ostapenko treft.

Vorig jaar verloor Bertens in de eindstrijd van Petra Kvitova. De Tsjechische won op de openingsdag met 6-1 6-4 van de Amerikaanse Sofia Kenin.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN