• Start
  • Sport
  • Bertens knokt zich weer terug van achterstand

Bertens knokt zich weer terug van achterstand

13-02-2019

DOHA (ANP) - Kiki Bertens staat in de kwartfinales van het toernooi van Doha. De beste Nederlandse tennisster was in de tweede ronde te goed voor Carla Suárez Navarro uit Spanje. Net als dinsdag tijdens haar openingspartij tegen de Italiaanse Camila Giorgi verloor Bertens wel de eerste set. Het duel eindigde in 2-6 6-1 6-1.

Voor een plaats in de halve eindstrijd neemt Bertens het op tegen de Belgische Elise Mertens, die in twee sets afrekende met de Tsjechische Kristyna Pliskova: 6-2 7-6 (3).

,,Ik had opnieuw niet de beste start. Het is lastig om buiten te spelen met de wind, maar ik raak er langzaam aan gewend'', zei Bertens, die in Doha haar eerste toernooi speelt sinds haar zege begin februari in Sint-Petersburg. De Wateringse verzekerde zich in Rusland van haar achtste WTA-titel.

Moeizaam

Tegen Giorgi pakte Bertens dinsdag in de eerste set geen enkele game. Tegen Suárez Navarro kwam ze er in het begin ook niet aan te pas. Maar net als een dag eerder kantelde de partij. Tegen Giorgi ging dat wat moeizamer dan tegen Navarro. Bertens gunde haar opponente in de overige twee sets nog maar twee games.

Bertens is nu nog de nummer acht van de wereld, maar ze zal na het toernooi in Doha sowieso stijgen. Eerder dit jaar was Bertens in Brisbane te sterk voor Mertens. De Belgische won echter de twee ontmoetingen daarvoor, in New Haven en Hobart. Beide duels waren in 2017.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN