Bertens pareert kritiek opponente Errani over overdrijven

door | sep 30, 22:09

PARIJS (ANP/RTR) – Kiki Bertens won woensdag na een lange driesetter van de Italiaanse Sara Errani, maar moest vanwege krampen met een rolstoel van de baan. Dit tot woede van haar tegenstandster, die Bertens verweet haar pijntjes “te overdrijven”.

Bertens benadrukte echter dat ze na de partij van ruim drie uur wel degelijk kramp had in haar linkerbeen, rechtervoet en in beide armen. “Tegen het einde had ik overal krampen”, pareerde ze de kritiek van Errani. “Ze kan zeggen wat ze wil. Als ik echt deed alsof, dan moet ik maar acteerlessen nemen. Ik weet niet waar ze dat vandaan heeft.”

De als vijfde geplaatste Nederlandse zei dat ze gedurende de wedstrijd af en aan last van kramp had en op het einde niet eens meer een vuist kon maken omdat ze haar vingers niet meer kon buigen.

Fysiotherapeut

Bertens bracht 45 minuten in de kamer van de fysiotherapeut door en de krampen hielden pas op na een half uur behandelen. “Ze had hier kunnen komen kijken, het is niet erg aardig wat ze heeft gezegd”, zei ze over Errani. “Ik neem het niet persoonlijk, ze was waarschijnlijk vooral gefrustreerd over zichzelf.”

Errani, finaliste van Roland Garros in 2012, richtte haar pijlen echter op Bertens. “Ik houd er niet van als iemand toneelspeelt”, zei de Italiaanse. “Het ene moment is ze geblesseerd en bij het volgende punt rent ze over de baan. Ik werd er woedend van. Ze kan ook winnen zonder dit soort zaken.”

“Ze heeft zelf haar kansen gehad en die heeft ze niet gepakt”, was Bertens echter resoluut op haar persconferentie. “Ze kan ook naar zichzelf kijken. Ze had zelf die wedstrijd naar zich toe moeten trekken en niet zo op mij gaan lopen zeiken.”

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community