Brons voor schaatser Ntab op 500 meter

17-11-2019

MINSK (ANP) - De Nederlandse sprinter Dai Dai Ntab heeft bij de eerste wereldbeker schaatsen in Minsk brons veroverd op de 500 meter. De 25-jarige rijder van Team Reggeborgh finishte in een tijd van 34,91 seconden. De Zuid-Koreaan Kim Jun-ho pakte voor de eerste keer wereldbekergoud met een tijd van 34,87. Het zilver was voor de Chinees Tingyu Gao, die in dezelfde tijd eindigde als tegenstander Ntab. Gemeten in duizendsten van een seconde was de Aziaat een fractie sneller: 34,913 tegen 34,916.

"Ik baalde dat ik mijn race had verloren, ik dacht echt dat ik eerder over de finish ging", zei Ntab tegen de NOS. "Maar nu ben ik wel blij met mijn niveau wat ik hier heb gehaald. Normaal gesproken rijd ik zo vroeg in het seizoen nog niet zo flitsend. Maar het moet en het kan nog beter."

Ntab, die in Minsk zijn zevende wereldbekermedaille op de sprint veroverde, was vooral niet bijster tevreden over zijn start. "Ik opende in 9,7 en dat had 9,5 moeten zijn. Dan had ik hier gewonnen."

Blessure

Kai Verbij belandde met een tijd van 35,10 op de vijfde plek. Europees kampioen Ronald Mulder moest genoegen nemen met de dertiende plaats (35,44). Lennart Velema werd zestiende (35,53). Hein Otterspeer reed in de B-divisie de derde tijd (35,44).

Olympisch kampioen Havard Lorentzen uit Noorwegen stelde teleur: achttiende in 35,54. Ook wereldkampioen Roeslan Moerasjov uit Rusland (negende in 35,17) bleef ver verwijderd van de medailles.

Wereldrecordhouder Pavel Koelizjnikov meldde zich wegens een blessure af. Hij ontbreekt ook komend weekeinde in Polen.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN