Brood begint met punt bij NAC Breda

31-03-2019

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft een punt overgehouden aan de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Ruud Brood. In eigen huis kwam de ploeg tot 1-1 tegen VVV-Venlo, waardoor het gat met nummer zeventien De Graafschap nu zeven punten is.

NAC begon fel en dat leverde kansen op voor Anouar Kali en een bal op de lat van Mitchell te Vrede. Door een defensieve blunder van Pele van Anholt kon Peniel Mlapa in de veertiende minuut op doelman Benjamin van Leer afstormen en de bal namens VVV in het doel schieten.

De thuisploeg kwam die achterstand pas in de tweede helft te boven. Te Vrede was met het hoofd dichtbij, Greg Leigh had vervolgens met een kopbal wel succes. De Engelse linksback kopte de bal tegen de binnenkant van de linkerpaal en liet doelman Lars Unnerstall daarmee kansloos. NAC beëindigde de wedstrijd met tien man, nadat Mounir El Allouchi met zijn tweede gele kaart was weggestuurd.

El Allouchi dacht eerder een strafschop te krijgen nadat hij overdreven naar de grond ging. Arbiter Edwin van de Graaf herriep het besluit na interventie van de VAR en gaf hem de eerste keer geel.

In de slotfase kreeg NAC een enorme kans op de eerste zege sinds 22 december vorig jaar. Het schot van Te Vrede was echter niet hard genoeg.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN