Carreno Busta na lange vijfsetter naar halve finale US Open

door | sep 9, 08:09

NEW YORK (ANP) – De Spaanse tennisser Pablo Carreno Busta heeft de halve finales bereikt van de US Open. De nummer 20 van de plaatsingslijst versloeg in een lange vijfsetter de als twaalfde geplaatste Canadees Denis Shapovalov: 3-6 7-6 (5) 7-6 (4) 0-6 6-4.

De 29-jarige Spanjaard kreeg een ‘vrije doorgang’ naar de kwartfinales in New York nadat zijn tegenstander Novak Djokovic in de vorige ronde werd gediskwalificeerd in de eerste set van de partij wegens wangedrag op de baan. De Serviër raakte uit pure frustratie met een wilde slag een lijnrechter op haar hals nadat hij zijn service had ingeleverd.

De lange partij van Carreno Busta tegen Shapovalov draaide uit op een beslissende vijfde set, nadat de Spanjaard na een break achterstand de vierde set had opgegeven. Na ruim vier uur spelen kreeg Carreno Busta zijn eerste matchpoint en sloeg meteen toe. Hij neemt het nu in de halve finale op tegen de als vijfde geplaatste Duitser Alexander Zverev.

“Ik heb mezelf verwoest, wat een uitputtingsslag”, zei Carreno Busta na de partij die iets meer dan 4 uur in beslag nam. “Maar ik ben heel gelukkig dat ik deze ‘clash’ heb gewonnen. Het is ongelooflijk dat ik nu bij de laatste vier zit. We hebben allemaal een moeilijke periode achter de rug. Samen met mijn coach heb ik tijdens de lockdown gelukkig heel veel kunnen trainen en werken aan mijn vorm. Daarbij kwam dat ik misschien net iets meer geluk had dan mijn tegenstander.”

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community