Cocu ziet sterk PSV verliezen

01-03-2015

Opstelling PSV: Zoet; Rias, Bruma, Isimat-Mirin, Willems, Wijnaldum, Maer(87,Hindrix), Narsingh(69,Locadia), De Jong,Depay.

Opstelling Ajax: Cillesen; Van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen, Bazoer, Serero(85,Riedewaldi), Klaassen, El Ghazi, Milik(56,Schone), Kishna(65,Anderson).

Scheidsrechter: Makkelie.

 De topper van dit weekend gaat tussen de ploeg van Cocu en de ploeg van de Boer, waarbij het onderling 2-2 staat voorafgaand aan deze wedstrijd. PSV heeft tot nog toe alles in eigen huis gewonnen dit seizoen. Ajacied Klaassen staat wel aan de aftrap, zijn buikklachten zijn onder controle.

Na 15 seconden maakt Milik zich breed na een uittrap van Cillesen en gebruikt daarbij flink de ellebogen tegen Bruma. Dit had rood kunnen zijn, maar het leek te snel te zijn gegaan voor Makkelie en dus volgt er geen kaart. Vlak daarna is er de eerste kans voor Narsingh. Je hebt weleens dat twee ploegen de kat uit de boom kijken, maar die kat heeft nooit in de boom gezeten hier.

Na een kwartier spelen creëert Depay een mooie kans en schiet op doel maar Cillesen red, waarna PSV een hoekschop krijgt. In deze hoekschop wordt de Jong flink geduwd door Malik en Veltman. In de 20e minuut neemt Jetro Willems een vrije trap die mooi op de schoen van Wijnaldum beland, maar Cillesen vangt de bal.In de 23e minuut lijkt Kishna op weg te zijn naar een goal, maar Zoet weet te onderscheppen.

Gelijk daarna volgt een vurig schot op doel van Depay, maar deze is recht op Cillesen. Even daarna zoekt El Ghazi het man tegen man gevecht met Willems, maar komt daarbij ten val. Als het spel al stil ligt komt er nog een tackel op Guardado, waar Klaassen zich voor verontschuldigt. Milik krult de bal vervolgens naast vanuit de vrije trap. Na een half uur spelen sprint El Ghazi via de rechterkant weg, speelt de bal naar Kishna en via Zoet zit de bal in het doel: 1-0.

In de 40e minuut krijgt Ajax nog een goede kans vlak voor het doel met Milik aan de bal, die de bal niet afgeeft aan El Ghazi, die daar woest over lijkt te zijn. PSV krijgt vervolgens nog een kans in de counter maar Cillesen pakt de bal. Milik krijgt dan een  hand in het gezicht van Isimat-Mirin, echter meer duwend dan slaand. Spelers spelen agressiever doordat de scheidsrechter weigert kaarten uit te delen tot nog toe. Aan het einde van de eerste helft trekt Makkelie dan toch de eerste gele kaart, voor de Ajacied Viergever, vanwege een tackel op het been.

 

Na vijf minuten spelen in de tweede helft is er een aanval van PSV, waarbij Klaassen tegen Maher duwt, waarna Maher een trap na geeft. Hierna volgt een opstootje tussen Maher en Klaassen, en Viergever en Wijnaldum, zonder kaarten tot gevolg. Vlak daarna speelt Guardado de bal mooi op een goed vrij gespeelde Willems die een voorzet geeft, waarna de bal via Wijnaldum over vliegt. Even daarna doet ook Maher nog een poging voor de gelijkmaker, die op niks uitloopt.

De Boer wisselt Milik vanwege zijn hamstringblessure, Lasse Schone komt erin aan de rechterkant waardoor El Ghazi in de punt van de aanval komt te staan.

In de 58e minuut zoekt Wijnaldum zelf een botsing in het strafschopgebied dus geen penalty. In de 59e minuut maakt Klaassen hands, maar dit is geen opzet volgens Makkelie en dus wordt dit niet bestraft. Maker van het doelpunt Kishna wordt in de 66e minuut  naar de kant gehaald ,Andersen komt erin.

In de 71e minuut kan Veltman zomaar doorlopen tot Zoet, die de bal van Veltman zijn voeten plukt. El Ghazi krijgt vervolgens een gele kaart omdat hij steeds hinderlijk dicht op Zoet blijft staan als diede balt uit wil trappen. Even daarna krijgt Ajax een vrije trap na overtreding van Depay. Schone poeiert de bal hard op onderkant van de lat, net niet over de lijn.

In de 77e minuut scoort de Jong zijn 15e goal, met het hoofd, na een assist van Jetro Willems. 1-1. Direct daarna schiet ook Depay op doel, maar die gaat naast. In de 82e minuut neemt Schone weer een vrije trap, die van richting wordt veranderd en daardoor zo de goal invliegt. 1-2 en Zoet volledig kansloos laat. In de 85e minuut mist PSV nog een grote kans, waar Bazoer de bal net van de lijn haalt met zijn hoofd.

In blessuretijd scoort El Ghazi nog de 3-1 vanaf de 16 meter lijn.

Ajax wint dus met 3-1 van PSV, maar PSV heeft wel nog steeds 11 punten voorsprong op Ajax.

 

Reactie Cocu: In rusland speelden we niet als onszelf, nu zeker wel. Wij hebben echt voor de overwinning gespeeld, ik maak me geen zorgen. Zaterdag moeten we een goede tegenreactie geven tegen Go Ahead.

Reactie De Boer: We gaan alles doen om het PSV zo lastig mogelijk te maken. Wij moeten geen punten morsen en hun misschien wel. We zijn wel op de weg terug. Dit is zeker motiverend om de laatste 9 wedstrijden in te gaan.

(c) Door Annelien Bosboom, alle rechten voorbehouden