• Start
  • Sport
  • Dagen van Rutten lijken geteld bij Feyenoord

Dagen van Rutten lijken geteld bij Feyenoord

17-05-2015

ZWOLLE (ANP) - Voor trainer Fred Rutten lijken de dagen bij Feyenoord geteld. De geplaagde coach maakte zondag na de ontluisterende nederlaag bij PEC Zwolle (3-0) een ontgoochelde indruk. ,,We hebben in de laatste vijf wedstrijden niet gewonnen. Ik heb het tij niet kunnen keren. Ik en niemand anders is daarvoor eindverantwoordelijk en ik loop daar ook niet voor weg'', liet hij zichtbaar aangeslagen weten.

Rutten kondigde voor zondagavond in diverse microfoons spoedberaad aan met technisch directeur Martin van Geel. ,,Dat lijkt me verstandig in de huidige situatie. We gaan samen om de tafel zitten en steken de koppen bij elkaar'', zei de 52-jarige coach, die uiteraard geen uitspraken wilde doen over plaats en tijdstip van het persoonlijke gesprek. De uitkomst ligt voor de hand: of Rutten stapt zelf op of Feyenoord zet hem voor de resterende duels in de play-offs, die donderdag beginnen, op non-actief.

Als het aan aanvoerder Jordy Clasie ligt, gaat het sukkelende Feyenoord de komende play-offs om Europees voetbal toch gewoon met trainer Fred Rutten in. ,,Er is afgelopen week door de spelers al gesproken met de directie. Dat is logisch als bij een club als Feyenoord de resultaten tegenvallen. Toen hebben we als spelers ons vertrouwen al uitgesproken in de trainer en dat vertrouwen is er nog steeds. Bij mij zeker'', liet hij zondag kort na de blamage bij PEC Zwolle (3-0) weten op FOX Sports.

Volgens Clasie, die met Feyenoord donderdag in en tegen Heerenveen aantreedt in de nacompetitie, viel het spel in de eerste helft tegen PEC Zwolle nog wel mee. ,,Als we eerst zuiniger voor de goal hadden gespeeld en als de eindpass iets zuiverder was geweest, hadden we hier op voorsprong kunnen komen. Nu kwamen we kort na de rust op achterstand en toen stortte het hele elftal in. Iedereen was het bij ons na 1-0 helemaal kwijt. Dit is een rampscenario voor Feyenoord, maar we moeten verder. We hebben geen andere keuze.''

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden