Darter Van Duijvenbode haalt finale op eerste World Grand Prix

door | okt 12, 08:10

COVENTRY (ANP) – Darter Dirk van Duijvenbode heeft de finale gehaald van de World Grand Prix. De debutant won in de halve finale met 4-1 van de Australiër Simon Whitlock.

Whitlock had in de kwartfinale nog titelhouder Michael van Gerwen overtuigend met 3-0 uitgeschakeld. Van Gerwen is vijfvoudig winnaar van het toernooi, dat normaal gesproken in Dublin wordt gehouden. Door de coronacrisis is het evenement verplaatst naar de Ricoh Arena in Coventry, waar geen publiek wordt toegelaten.

De Australiër haalde tegen Van Duijvenbode echter niet het niveau dat hij een dag eerder had laten zien. Zijn gemiddelde was met 79,75 laag en hij gooide ook slechts vier legs uit. Van Duijvenbode bleef echter ook bij een 3-1-voorsprong in sets koel en won in de laatste set drie legs op rij. Op zijn eerst matchdart besliste hij de partij.

Van Duijvenbode neemt het in de finale op tegen Gerwyn Price. De Darter uit Wales versloeg in een spannende partij Dave Chisnall. Price besliste het duel in de vijfde leg van de beslissende zevende set en won met 4-3.

De spelers dienen de legs bij de World Grand Prix te beginnen met een dubbel en, zoals gewoonlijk, ook te eindigen met een dubbel. De finale, met als inzet de hoofdprijs van 120.000 euro, staat voor maandag in Coventry op de agenda.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community