• Start
  • Sport
  • De Graafschap vergeet te winnen bij Cambuur

De Graafschap vergeet te winnen bij Cambuur

19-05-2019

LEEUWARDEN (ANP) - De Graafschap heeft verzuimd afstand te nemen van SC Cambuur in het eerste onderlinge duel in de play-offs om promotie/degradatie. De eredivisieploeg uit Doetinchem bleef steken op 1-1 tegen de Friezen, die lang met tien man stonden na de rode kaart voor Moise Emmanuel Mbende.

Het treffen tussen beide ploegen is pikant. Trainer Henk de Jong van De Graafschap verlaat de club uit Doetinchem aan het eind van het seizoen en keert terug naar zijn oude club Cambuur. De winnaar van deze halve finale speelt tegen Sparta of TOP Oss om een plaats in de eredivisie.

Voormalig Cambuur-speler Furdjel Narsingh schoot de Achterhoekers uit een snelle aanval op 0-1. Robin Maulun maakte twee minuten later alweer gelijk met een goed geplaatst schot. Vooral De Graafschap kreeg in de tweede helft kansen op de zege, maar wist die niet te benutten.

Cambuur moest al vroeg in de tweede helft met tien man verder, toen Mbende wegens natrappen op Fabian Serrarens van het veld werd gestuurd. Het ongeloof stond te lezen op het gezicht van de Cambuur-speler, toen ook de videoscheidsrechter die beslissing goedkeurde.

Toen de bezoekers ook nog eens een strafschop kregen wegens hands van Issa Kallon, sloeg bij de Friese supporters de vlam in de pan. Er werden voorwerpen op het veld gegooid en supporters kwamen van de tribune. Daarop besloot arbiter Jeroen Manschot het spel tijdelijk stil te leggen. Cambuur-doelman Xavier Mous hield zijn ploeg na de hervatting in de wedstrijd door de zwak ingeschoten strafschop van Serrarens te stoppen.

De Graafschap ontvangt Cambuur woensdag op de Vijverberg voor de return.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN