Djokovic in drie sets langs Nadal

door | jun 3, 18:06

PARIJS (ANP) – Tennisser Novak Djokovic heeft woensdag in Parijs op overtuigende wijze afgerekend met titelhouder Rafael Nadal. De als eerste geplaatste Serviër versloeg de negenvoudige kampioen op Roland Garros in drie sets: 7-5 6-3 6-1. Het topduel, waarin Nadal danig teleurstelde, duurde twee uur en 26 minuten. Djokovic speelt in de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen de Schot Andy Murray en de Spanjaard David Ferrer.

Voor de jarige Nadal (29) was het pas zijn tweede nederlaag op het Franse grandslamtoernooi in elf jaar, na zijn eerste verliespartij in 2009 in de vierde ronde tegen de Zweed Robin Söderling. Hij was eerder in Parijs in zes onderlinge duels met Djokovic ongeslagen gebleven en behaalde er tot dusver zeventig overwinningen. Vorig jaar zegevierde Nadal op Roland Garros in de finale nog in vier sets over de Serviër, die gebrand is op zijn eerste titel ooit op het graveltoernooi.

Nadal begon onzeker aan het titanenduel, dat vooraf nog de mooiste kwartfinale ooit in het moderne tennis werd genoemd. De als zesde geplaatste Spanjaard kon na het verlies van de eerste set Djokovic niet meer onder druk zetten. De Servische favoriet behield het initiatief en bereikte zonder problemen de laatste vier. Voor Djokovic was het zijn 21e zege in zijn 44e partij tegen Nadal. Hij verloor dit jaar slechts twee van zijn 42 tennisduels.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden
 
Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community