• Start
  • Sport
  • Djokovic wint voor zevende keer in Melbourne

Djokovic wint voor zevende keer in Melbourne

27-01-2019

MELBOURNE (ANP) - Novak Djokovic is de eerste tennisser die zeven keer de Australian Open heeft gewonnen. In de finale in Melbourne versloeg de Servische nummer één van de wereld de Spanjaard Rafael Nadal. Djokovic dicteerde en snelde naar de zege in drie sets: 6-3 6-2 6-3.

Na 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 en 2016 staat op de trofee bij het jaartal 2019 nu ook de naam Djokovic.

Roger Federer staat op zes Australian Open-titels. De afgelopen twee jaar won de Zwitser maar die strandde dit keer in de vierde ronde.

Spannende strijd

De toernooiorganisatie kreeg daarom een finale met de twee beste tennissers van dit moment. Tevens een herhaling van de eindstrijd van 2012, waarin Djokovic Nadal versloeg na bijna zes uur spelen.

Iedereen ging klaarzitten voor weer een spannende strijd. Zeker omdat de twee aan elkaar gewaagd zijn, 27 partijen won Djokovic en Nadal 25.

Dominante spel

Op hardcourt was het verschil veel groter: 18-7. Dat bleek ook op de hardcourtbaan in Melbourne.

Djokovic was nog gewaarschuwd voor zijn tegenstander, die nog geen set had verloren op de Australian Open dit jaar. Djokovic serveerde echter zeer sterk tegen de nummer twee van de wereld. In de eerste set kreeg de Serviër op eigen service slechts één punt tegen en door een vroege break verloor Nadal na 37 minuten de openingsset.

Ook in het vervolg had Nadal niets in te brengen in de servicegames van Djokovic. Met twee breaks verschil ging ook het tweede bedrijf naar Djokovic. Nadal kreeg in de derde set zijn eerste en enige breakpoint. Het antwoord van Nadal op het dominante spel van de Serviër bleef echter uit. Daardoor kon Djokovic al na 2 uur en 6 minuten tennissen als winnaar naar het net lopen en Nadal de hand schudden.

 © 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN