Drie punten aftrek voor FC Den Bosch

door | mrt 2, 14:03 | Sport

DEN BOSCH (ANP) – FC Den Bosch is drie punten kwijt. Het beroep van de Brabantse voetbalclub tegen een uitspraak van de licentiecommissie werd maandag afgewezen. Dat betekent dat Den Bosch drie punten in mindering krijgt en van 41 naar 38 punten gaat in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg zakt daardoor van de tiende naar de elfde plaats.

Den Bosch behoort op basis van de wankele financiële positie al geruime tijd tot de zogeheten categorie 1 van het licentiesysteem, wat betekent dat de club onder verscherpt toezicht staat bij de KNVB. De Brabanders hebben een plan van aanpak moeten maken, waarin ze uitleggen hoe ze uit de financiële problemen denken te komen.

Den Bosch heeft een verschil van inzicht met de licentiecommissie over interpretatie van enkele onderdelen van het plan van aanpak, vooral wat betreft de peildata van enkele normstellingen. Het leidt nu tot een straf van drie punten in mindering. Mogelijk komt daar nog een straf bij, want Den Bosch en de commissie twisten ook nog over een normstelling wat betreft de liquiditeitspositie van de club.

“De impact van deze sanctie wordt het hardst gevoeld bij de spelers en staf van het eerste elftal”, aldus algemeen directeur Theo Teelen. “Zij zijn immers degenen die voor de punten hebben gezorgd die nu zijn afgenomen. Voor hen is dit heel onrechtvaardig. Op dit moment overheerst de teleurstelling, maar daar blijven wij niet in hangen. De sportieve doelstelling is nog steeds om de play-offs te halen. Deze sanctie maakt het niet makkelijker, maar met de juiste focus is het ook niet onmogelijk.”

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN