Eredivisie bestaat volgend seizoen uit dezelfde 18 clubs

door | apr 24, 17:04

ZEIST (ANP) – De eredivisie bestaat na de zomer uit dezelfde achttien clubs als dit seizoen. Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft besloten dat er geen clubs degraderen uit of promoveren naar de hoogste voetbalklasse.

Dat is vooral goed nieuws voor RKC en ADO Den Haag, de hekkensluiter en nummer 17 van de eredivisie. SC Cambuur en De Graafschap, de nummer 1 en 2 van de eerste divisie, lopen promotie mis. Zij kunnen nog wel naar de rechter stappen.

Het bestuur betaald voetbal moest een beslissing nemen omdat het seizoen in het betaalde voetbal vanwege het coronavirus niet meer kan worden uitgespeeld.

Hekkensluiter

RKC was na 26 speelronden hekkensluiter van de eredivisie, met slechts 15 punten. ADO Den Haag stond voorlaatste met 19 punten. PEC Zwolle en Fortuna Sittard, de nummers 15 en 16, hadden met 26 punten al redelijk afstand genomen.

RKC promoveerde vorig jaar naar de eredivisie. ADO speelt sinds 2008 op het hoogste niveau. De advocaat van de club uit Den Haag kondigde afgelopen week aan naar de rechter te zullen stappen als ADO als degradant zou worden aangewezen.

SC Cambuur ontbreekt al vier jaar in de eredivisie. De Graafschap degradeerde vorig seizoen naar de eerste divisie.

 © 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community