• Start
  • Sport
  • FC Emmen na zege weg uit degradatiezone

FC Emmen na zege weg uit degradatiezone

10-02-2019

 

EMMEN (ANP) - FC Emmen heeft met de zesde zege van het seizoen afstand genomen van de laatste plekken in de eredivisie. In eigen huis werd ADO Den Haag met 3-2 verslagen door een fraaie goal van Anco Jansen in de slotfase. De ploeg van coach Dick Lukkien komt net als ADO op 24 punten. Dat zijn er acht meer dan hekkensluiter NAC Breda.

Emmen begon sterk aan het duel in De Oude Meerdijk. Alexander Bannink kon op aangeven van Stef Gronsveld de 1-0 raak schieten. Dat was vooral dankzij fouten van verdediger Wilfried Kanon en doelman Robert Zwinkels. Ook aan de 2-0 van Emmen ging een verdedigende fout vooraf. Dion Malone liet zich wegzetten door Caner Cavlan, die Sven Braken in staat stelde de 2-0 binnen te tikken.

ADO begon feller aan de tweede helft. In de 71e minuut zorgde invaller John Goossens met een van richting veranderd schot voor de 2-1. Even later kopte Tomas Necid de gelijkmaker binnen. Een fraai schot van aanvoerder Jansen leverde Emmen alsnog de volle winst op.

Jansen kreeg de bal teruggelegd van Luciano Slagveer en haalde verwoestend uit. Net als tegen VVV verspeelde Emmen een voorsprong, maar pakte het alsnog de drie punten. ,,Het is een geluk dat je dan zo 'n goal maakt", zei Jansen bij FOX Sports.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN