• Start
  • Sport
  • FC Emmen verrast FC Utrecht in Galgenwaard

FC Emmen verrast FC Utrecht in Galgenwaard

16-09-2018

UTRECHT (ANP) - FC Emmen heeft voor een verrassing gezorgd door met 2-1 te winnen bij FC Utrecht. Het is de tweede uitzege voor de gepromoveerde club uit Drenthe, die tijdens de eerste speelronde al bij ADO Den Haag (ook 1-2) won.

De Utrechters moesten het de hele tweede helft stellen met een man minder. Urby Emanuelson werd vlak voor rust door arbiter Kevin Blom met een directe rode kaart weggestuurd wegens een grove charge op Glenn Bijl.

Sander van de Streek zette FC Utrecht na een klein kwartier op voorsprong en er leek lang weinig aan de hand voor de thuisclub. De spits rondde af na een fraaie combinatie over meerdere schijven. Een half uur na zijn goal moest Van de Streek worden vervangen nadat hij in botsing was gekomen met FC Emmen-keeper Kjell Scherpen.

Dick Advocaat

Vijf minuten na rust maakte invaller Luciano Slagveer gelijk met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied. De Emmenaren namen in Stadion Galgenwaard geen genoegen met een punt en in de 78e minuut schoot Bijl de bal in de kruising.

Bij FC Utrecht zat interim-trainer Marinus Dijkhuizen op de bank. Eerder deze week tekende Dick Advocaat een contract tot het einde van het seizoen en de opvolger van Jean-Paul de Jong leidt maandag voor het eerst de training.

 © 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN