• Start
  • Sport
  • FC Groningen boekt eindelijk weer een zege

FC Groningen boekt eindelijk weer een zege

08-03-2015

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen heeft zondag voor het eerst sinds eind januari weer een overwinning geboekt. Voor eigen publiek versloeg de ploeg van coach Erwin van de Looi FC Dordrecht met 2-0. Albert Rusnak opende de score in de 44e minuut. Tjaronn Chery zorgde met de tweede treffer in de blessuretijd voor een emotioneel slot. Hij toonde na zijn doelpunt een shirt met de naam van zijn vriend Rico, die eerder deze week na een auto-ongeluk overleed.

Chery ontbrak vrijdag op de training. Het was onzeker of hij in staat was om te voetballen, maar de aanvaller besloot toch mee te doen tegen Dordrecht. De Groningers gingen in de Euroborg voortvarend van start. Dat resulteerde meteen in een kans voor Chery. Na een mooie steekpass van Lorenzo Burnet leek Chery in de tiende minuut opnieuw gevaarlijk te worden, maar doelman Filip Kurto was net iets eerder bij de bal.

Na het openingsoffensief van Groningen kwam FC Dordrecht beter in de wedstrijd. In de twaalfde minuut ging een vrije trap van Jeffry Fortes net over de kruising. Daarna deed Sean Klaiber een poging van zo'n dertig meter, maar doelman Sergio Padt kon de bal naast stompen. FC Groningen nam het initiatief daarna weer over. Het kreeg kansen via Chery en Mimoun Mahi, maar de Groningers slaagden er niet in keeper Kurto te passeren.

Rusnak

In de 44e minuut was het eindelijk toch raak. Via Burnet belandde de bal bij Nick van der Velden. Hij leek de bal te verspelen, maar via de verdediging kwam de bal toch bij Rusnak terecht. De Slowaak draaide goed weg en passeerde doelman Kurto.

FC Dordrecht probeerde in de tweede helft nog wel iets aan de achterstand te doen. In de 77e minuut kreeg Mart Lieder een enorme kans. De Dordtenaren putten hier moed uit. Er volgde een aantal dreigende situaties, maar tot een doelpunt leidde dat niet. In de blessuretijd kon Chery zijn gewenste eerbetoon maken.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden