FC Groningen en FC Twente in evenwicht

22-03-2015

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen is er zondag niet in geslaagd af te rekenen met FC Twente. De ploeg van trainer Erwin van de Looi had voor eigen publiek het betere van het spel, maar kwam niet verder dan 2-2. Door dat resultaat lijkt deelname aan de play-offs uit beeld voor Groningen.

Groningen was van meet af aan de betere ploeg, maar had moeite om doelman Nick Marsman te passeren. Die mocht weer eens keepen, omdat eerste keus Sonny Stevens ziek was. Na een sterk begin van Groningen, kwam Twente na twaalf minuten op voorsprong. De treffer van Renato Tapia mocht er zijn. De middenvelder uit Peru liet de bal even stuiteren en haalde vervolgens hard uit: 0-1.

Een kleine tien minuten later kwam Groningen verdiend langszij. Linksback Lorenzo Burnet pikte aan de linkerkant de bal af van ploeggenoot Albert Rusnák en schoot in één keer raak in de verre hoek: 1-1. Vlak daarvoor was Groningen al dicht bij de gelijkmaker, nadat Tjaronn Chery van grote afstand de lat raakte. Diezelfde middenvelder was na de 1-1 opnieuw gevaarlijk. Zijn vrije trap ging centimeters naast.

Heup

Na krap een uur spelen kwam Twente opnieuw op voorsprong. Verdediger Eric Botteghin van Groningen mocht zich dat aanrekenen. De Braziliaan trok bij een vrije trap zijn hoofd in, maar zag vervolgens hoe de bal via de heup van de jonge Twente-verdediger Joachim Andersen in de hoek verdween: 1-2.

Groningen ging vervolgens vol voor de gelijkmaker. Die viel tien minuten voor tijd. Mimoun Mahi, die na rust met zijn dribbels al een plaag was voor Twente, kwam van de linkerkant naar binnen en verraste de tegen de zon in kijkende doelman Marsman met een zwabberbal: 2-2. Het sterkere Groningen merkte dat er wellicht meer in zat dan een punt, maar een slotoffensief leverde amper kansen op. De ploeg blijft daardoor in de middenmoot, met twee punten minder dan Twente.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden