• Start
  • Sport
  • FC Groningen wint in Tilburg van Willem II

FC Groningen wint in Tilburg van Willem II

18-04-2015

TILBURG (ANP) - FC Groningen heeft zaterdag in de strijd om de achtste plaats op de ranglijst afstand genomen van Willem II. In het onderlinge duel in Tilburg waren de Groningers duidelijk de beter: 1-4. Groningen komt door de zege op 42 punten en staat momenteel achtste. Willem II is de nummer tien met 39 punten.

De achtste positie op de ranglijst geeft aan het einde van het seizoen mogelijk recht op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Dan moet PEC Zwolle de beker winnen. De Zwollenaren spelen de finale tegen Groningen. Als Groningen als achtste eindigt, dan heeft die ploeg dus nog de play-offs achter de hand om Europees voetbal te bereiken.

Hoewel Groningen over het hele duel bekeken de meeste aanspraak maakte op de zege, was de eerste kans voor Willem II. Robbie Haemhouts schoot echter niet hard genoeg, waardoor Sergio Padt redding kon brengen. Even later kwamen de Groningers op voorsprong. Jarchinio Antonia, terug van een blessure, bekroonde na acht minuten een snelle counter met een fraaie stift: 0-1.

In de verre hoek

Tjaronn Chery verdubbelde na ruim twintig minuten de marge. Hij schoot na een scherpe één-twee met Michael de Leeuw droog raak in de verre hoek. De Leeuw maakte er zelf 0-3 van na een uur spelen. Even daarvoor was Jordens Peters bij Willem II uitgevallen. De aanvoerder en verdediger knalde hard met zijn hoofd op het hoofd van Maikel Kieftenbeld en kon niet verder.

Door de derde Groningse treffer leek het duel wel beslist, maar er sloop wat gemakzucht in de ploeg van Van de Looi. Ali Messaoud profiteerde daarvan: 1-3. Willem II kreeg namens Stijn Wuytens nog een grote kans op 2-3, maar de Belg prikte de bal naast.

Groningen kreeg in de counter genoeg mogelijkheden om het duel op slot te gooien, maar dat lukte pas in blessuretijd. Chery werd diep gestuurd door Padt en de man in vorm schoot beheerst zijn tweede van de avond binnen: 1-4.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden