FC Groningen wint ook van Vitesse

08-11-2019

ARNHEM (ANP) - FC Groningen heeft de opmars in de eredivisie doorgezet. De ploeg van trainer Danny Buijs won vrijdag ook bij Vitesse, dat juist de derde competitienederlaag op rij incasseerde: 1-2. De Zweedse aanvaller Joel Asoro was de grote man bij Groningen, hij maakte voor rust beide doelpunten van zijn ploeg.

Vitesse blijft met 23 punten op de vijfde plek staan, FC Groningen klom naar de zesde plaats met drie punten minder. De noorderlingen pakten dertien punten uit de laatste vijf duels.

Asoro, die vorige week voor het eerst in de basis startte, opende na 12 minuten de score in Arnhem. De Zweed scoorde in de rebound, na een schot van Kaj Sierhuis op de voeten van keeper Remko Pasveer. Op het moment dat Sierhuis schoot, werd vanuit het vak met Vitesse-fans achter het doel een bal op het veld gegooid. Pasveer beweerde daardoor afgeleid te zijn, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük en de VAR keurden de treffer goed.

Padt redt Groningen

Asoro verdubbelde in de 31e minuut de voorsprong van zijn club, een minuut nadat Bryan Linssen aan de andere kant met een hard schot de onderkant van de lat had geraakt. Asoro kon zo doorlopen richting Pasveer nadat Sierhuis een kopduel met Armando Obispo had gewonnen.

Met Tim Matavz voor Jay-Roy Grot ging Vitesse na rust op jacht naar de aansluitingstreffer, die al snel viel. Verder dan de 1-2 van Linssen, die scoorde na een verre uittrap van Pasveer, kwam de thuisclub echter niet. De grootste kans op de gelijkmaker was voor Eli Dasa, maar doelman Sergio Padt redde Groningen.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN