• Start
  • Sport
  • FC Utrecht houdt kans op Europees ticket

FC Utrecht houdt kans op Europees ticket

21-05-2019

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht houdt kans op een ticket voor de Europa League. De formatie van coach Dick Advocaat schakelde in de halve finale van de play-offs Heracles Almelo uit. In Stadion Galgenwaard werd het 3-0 voor de thuisclub. In Almelo had FC Utrecht al met 2-0 gewonnen.

Simon Gustafson opende na 57 minuten de score. De Zweed deed dat van elf meter, na een overtreding van Dario van den Buijs op Cyriel Dessers. Het was al de vierde keer dit seizoen dat Gustafson een strafschop benutte tegen Heracles. Met een aardige schuiver zorgde invaller Jean-Christophe Bahebeck voor nummer twee. In de slotminuut maakte de Fransman er nog 3-0 van.

Volgens Willem Janssen begon FC Utrecht zwak. "In de eerste helft klopte de organisatie bij ons niet'', zei de Utrechtse aanvoerder bij FOX Sports. "We hadden veel moeite met hun spel. Het zag er van onze kant niet uit. Het was onzeker en we kwamen niet aan 'voetballen' toe. Daardoor ontstonden de problemen. Na de hervatting was het veel beter. We namen de controle over. Nadat we scoorden was het gebeurd."

Blessures

Bij Utrecht viel Riechedly Bazoer al na 23 minuten geblesseerd uit. Bij Heracles overkwam Wout Droste na 29 minuten hetzelfde.

Voor Heracles was het de vijfde opeenvolgende nederlaag in een officieel duel. Dat overkwam de club voor het laatst tussen december 2014 en februari 2015.

FC Utrecht speelt in de finale tegen de winnaar van de ontmoeting Vitesse - FC Groningen.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN