• Start
  • Sport
  • FC Utrecht op eigen veld ook Heracles de baas

FC Utrecht op eigen veld ook Heracles de baas

09-12-2018

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft voor de vijfde keer op rij een thuiswedstrijd in de eredivisie gewonnen. Dat deed de ploeg van coach Dick Advocaat tegen Heracles Almelo, een concurrent in de subtop. De Utrechters wonnen met 3-1.

De start kon niet beter voor de thuisploeg, die deze week te maken kreeg met een buikgriepgolf. Al na drie minuten werd de doorgebroken Timo Letschert door de Duitse verdediger Maximilian Rossmann onderuit gehaald. Vanaf de strafschopstip schoot Simon Gustafson raak. Gyrano Kerk verzuimde twee minuten later al de voorsprong uit te breiden. De aanvaller verscheen vrij voor Janis Blaswich, nam de tijd maar zag zijn lob in de handen van de Heracles-doelman belanden.

Diezelfde Kerk schoot in de 19e minuut wel raak, vanaf de rechterhoek van het strafschopgebied onhoudbaar in de korte hoek. Een minuut later stond het zelfs 3-0 na een knappe volley van Urby Emanuelson. Een kwartier voor tijd maakte Rossmann nog de 3-1.

Heracles, dat Utrecht op de ranglijst zag passeren, maakte de status van slecht presterende ploeg in uitwedstrijden volledig waar. Sinds 16 september (Heerenveen) pakte de ploeg van coach Frank Wormuth buitenshuis nog maar één punt.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN