FC Utrecht snel klaar met De Graafschap

25-11-2018

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft zich genesteld in de subtop van de eredivisie. In Stadion Galgenwaard was de thuisploeg snel klaar met De Graafschap. Na 24 minuten spelen stond er al 3-0 op het scorebord, 5-0 was de eindstand. Doelpuntenmakers waren Sander van de Streek, Willem Janssen, Gyrano Kerk en Nick Venema (twee keer).

In de 14e minuut zette Van de Streek zich als eerste op het scoreformulier. Nog geen 2,5 minuut later verdubbelde Janssen de voorsprong. De verdediger en aanvoerder kopte een vrije trap van Oussama Tannane binnen. Acht minuten later gaf dezelfde Tannane de bal laag voor en stond Kerk vrij om de bal met een hakje fraai binnen te werken.

Invaller Venema, die voor Jong Utrecht al negen keer scoorde, liet in de slotfase zien ook het net te kunnen vinden op het hoogste niveau, met twee treffers.

Slechte seizoenstart

FC Utrecht kende nog een slechte seizoenstart en stond zelfs even onderaan. Trainer Jean-Paul de Jong werd aan de kant gezet en Dick Advocaat moest de boel weer op orde brengen. De ervaren trainer loodste de club uit de Domstad uit de gevarenzone en met 21 punten uit 13 wedstrijden staat FC Utrecht stevig in het linkerrijtje.

De Graafschap is nog steeds onderin te vinden, op de zeventiende plaats. De Doetinchemse club heeft tien punten uit dertien wedstrijden. Twee meer dan de nummer achttien, NAC Breda.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN