FC Utrecht wint ook van PEC Zwolle

11-08-2019

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft ook de tweede competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen in winst omgezet. De ploeg van trainer John van den Brom versloeg in eigen huis het nog puntloze PEC Zwolle met 3-1. Eerder won FC Utrecht met 4-2 bij ADO Den Haag.

De achterban van FC Utrecht had hoge verwachtingen voor de eerste thuiswedstrijd dit seizoen in de eredivisie. De Galgenwaard was gevuld met bijna 19.000 toeschouwers. Dat was het hoogste aantal bij de openingswedstrijd op eigen veld in tien jaar.

FC Utrecht dwong legio kansen af, maar verzuimde voor rust tot scoren te komen. Het gammele PEC Zwolle daarentegen had succes met het eerste schot op doel. Gustavo Hamer scoorde uit een vrije trap (0-1).

Na de rust drukte FC Utrecht het technische en tactische overwicht alsnog in de stand uit. Binnen vier minuten leidde de thuisclub met 2-1 dankzij treffers van Sander van de Streek, na goed werk van uitblinker Gyrano Kerk, en Simon Gustafson, die een strafschop benutte na een charge van doelman Xavier Mous. Willem Janssen besliste daarna het duel met een trefzekere uithaal: 3-1.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN