• Start
  • Sport
  • Federer en Monfils strijden maandag verder, Tsonga en Nikishori door

Federer en Monfils strijden maandag verder, Tsonga en Nikishori door

31-05-2015

PARIJS (ANP) - In de vierde ronde-partij op Roland Garros tussen Roger Federer en Gaël Monfils is zondag nog geen beslissing gevallen. Door de invallende duisternis op het Parijse centercourt werd de wedstrijd na één uur en tien minuten gestaakt. Maandag gaat het duel verder.

Toen de wedstrijd werd stilgelegd, had Monfils net de tweede set binnengehaald met 6-4. De Franse publieksfavoriet leek de set aanvankelijk nog ruimer te gaan winnen, maar bij een stand van 5-2 won Federer alsnog twee games. Eerder had de Zwitserse nummer twee van de wereld de eerste set nog zonder al te veel moeilijkheden met 6-3 op zijn naam geschreven.

De winnaar treft in de kwartinales de Zwitser Stan Wawrinka, die als achtste is geplaatst.

Jo-Wilfried Tsonga is zondag doorgestoten naar de kwartfinales van Roland Garros. De Franse publiekslieveling schakelde de als vierde geplaatste Tomas Berdych uit: 6-3 6-2 6-7 (5) 6-3. Tsonga staat zelf als veertiende op de plaatsingslijst van het grandslam.

Aanvankelijk lukte het Berdych niet goed in zijn spel te komen. Tsonga liet de Tsjech met harde services lopen en kwam redelijk gemakkelijk met 2-0 in sets voor. In het derde bedrijf liep het vervolgens aardig gelijk op. Met name doordat Tsonga op zijn servicebeurten fouten begon te maken, kon Berdych via een tiebreak de derde set winnen.

In de vierde set leek het erop dat de Tsjech zijn comeback kon voortzetten. In de derde game brak hij Tsonga's opslag. De Fransman herpakte zich echter, en stond Berdych in het verloop van de wedstrijd nog maar één game toe.

Tsonga ontmoet in zijn kwartfinalepartij de als vijfde geplaatste Japanner Kei Nishikori, die eerder op de dag gemakkelijk afrekende met zijn Russische tegenstander Tejmoeraz Gabasjvili.

De Japanse nummer vijf van de wereld hoefde zich geen moment zorgen te maken tegen de Rus Tejmoeraz Gabasjvili. Na één uur en vijftig minuten tennis stond de eindstand op het scorebord: 6-3 6-4 6-2.

Nishikori, die de derde ronde uit mocht zitten vanwege een blessure bij tegenstander Benjamin Becker, kwam nog niet eerder zo ver in Parijs. Tot nu toe was de vierde ronde in 2013 zijn beste resultaat. Nishikori stond vorig jaar op de US Open in zijn eerste grandslamfinale.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden