Federer exit in Monte Carlo

16-04-2015

MONTE CARLO (ANP) - Roger Federer is bij het prestigieuze tennistoernooi van Monaco niet verder gekomen dan de derde ronde. De als tweede geplaatste Zwitser moest donderdag verrassend zijn meerdere erkennen in Gaël Monfils. De als veertiende geplaatste Fransman zegevierde in twee sets: 6-4 7-6 (5). De gravelpartij in Monte Carlo duurde een uur en drie kwartier.

Federer moest op alle fronten zijn meerdere erkennen in Monfils, die nooit eerder de laatste acht in Monaco haalde. De voormalige nummer één van de wereld maakte liefst 38 onnodige fouten. Hij kon slechts één van zijn drie breekpunten benutten. In de tiebreak van de tweede set sloeg Monfils bij een achterstand van 3-5 genadeloos toe met vier punten op rij.

Monfils (28) speelt in de kwartfinale tegen Grigor Dimitrov, die de Zwitser Stan Wawrinka donderdag uitschakelde. De als negende geplaatste Bulgaar was veel te sterk voor de onherkenbare titelverdediger, die fout op fout stapelde. Na 55 minuten was de eenzijdige partij voorbij: 6-1 6-2. Wawrinka versloeg vorig jaar Federer in de finale van Monaco.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden