• Start
  • Sport
  • Federer ondanks lastige derde set ronde verder

Federer ondanks lastige derde set ronde verder

31-05-2019

PARIJS (ANP) - Roger Federer heeft de vierde ronde bereikt van het grandslamtoernooi van Parijs. De als derde geplaatste Zwitser had aanvankelijk weinig te duchten van de Noor Casper Ruud en won na een moeizame derde set met 6-3 6-1 7-6 (8).

Federer won Roland Garros in 2009 en kwam bij zijn laatste optreden in 2015 tot de kwartfinales. In 2014 werd hij in de vierde ronde uitgeschakeld door Ernests Gulbis uit Letland.

Tegen Ruud kwam Federer in de eerste twee sets niet in de problemen. Aan het begin van de derde set wist de Noorse nummer 63 van de wereld de opslagbeurt van de Zwitser te winnen en uit te lopen naar 2-0. Federer brak terug en daarna ging het gelijk op. In een spannende tiebreak kregen beide spelers kansen om de set te winnen. Op zijn vierde matchpoint sloeg Federer toe.

Bijzondere leeftijd

Voor de 37-jarige Zwitser was het de vierhonderdste zege op een grandslamtoernooi. Federer is ook de oudste tennisser die de achtste finales van een grand slam heeft bereikt sinds Jimmy Connors bij de US Open in 1991. "Ik ben opgelucht en ik verheug me op een douche", zei de twintigvoudig grandslamwinnaar na afloop op Court Suzanne Lenglen.

In de vierde ronde treft Federer de winnaar van de partij tussen de Fransman Nicolas Mahut en de Argentijn Leonardo Mayer.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN