Federer overleeft twee matchpoints in Madrid

door | mei 9, 20:05

MADRID (ANP) – Roger Federer is in de derde ronde van het masterstoernooi van Madrid aan uitschakeling ontsnapt. De 37-jarige Zwitser, die zijn eerste toernooi op gravel speelt in drie jaar tijd, overleefde tegen de Fransman Gael Monfils twee wedstrijdpunten en won met 6-0 4-6 7-6 (3).

Federer werkte de twee wedstrijdpunten weg bij een 6-5-achterstand in de derde set. Op het eerste wedstrijdpunt van Monfils verraste hij door service-volley te spelen op zijn tweede opslag. Monfils was vervolgens zo van slag dat Federer in de daaropvolgende tiebreak snel kon uitlopen naar 6-1. Op eigen opslag benutte hij op 6-3 zijn derde matchpoint.

Na 17 minuten had Federer de eerste set binnen en Monfils won daarin slechts negen punten. Een afstraffing leek in de maak, maar tien minuten later had Monfils ineens een voorsprong van 3-0 te pakken. Hij dwong een beslissende set af en had daarin zelfs een riante voorsprong van 4-1. Na twee uur moest hij Federer toch feliciteren.

Dominic Thiem

Federer en Monfils hadden sinds Roland Garros 2015 niet meer tegen elkaar gespeeld. Hun laatste duel won Federer in vier sets.

Vrijdag speelt Federer in de kwartfinales tegen Dominic Thiem, die Fabio Fognini – de winnaar van het masterstoernooi van Monte Carlo – in twee sets klopte: 6-4 7-5. Federer en Thiem troffen elkaar recent in de finale van het masterstoernooi van Indian Wells en toen zegevierde de Oostenrijker in drie sets.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community