• Start
  • Sport
  • Federer zonder setverlies naar laatste acht

Federer zonder setverlies naar laatste acht

14-05-2015

ROME (ANP) - Roger Federer heeft nog geen set hoeven inleveren op het masterstoernooi van Rome. De als tweede geplaatste Zwitser bereikte donderdag de kwartfinales door Kevin Anderson te verslaan. Federer trok de overwinning in een uur en een kwartier naar zich toe: 6-3 7-5.

Om door te dringen tot de halve finales moet Federer afrekenen met Thomas Berdych. De als zesde gerangschikte Tsjech had de nodige moeite met Fabio Fognini. Berdych had een tiebreak in de derde set nodig om zich van de Italiaan te ontdoen: 6-3 3-6 7-6 (2).

Federer won het toernooi in Rome nog nooit. Hij bereikte wel drie keer de finale, waarin steeds een Spanjaard hem de baas was. In 2003 moest Federer de zege aan Félix Mantilla laten. In 2006 en 2013 won Rafael Nadal het toernooi.

Eerder vandaag heeft Rafael Nadal zich als eerste tennisser geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi van Rome. De Spaanse nummer vier van de plaatsingslijst was in de derde ronde van het sterk bezette graveltoernooi te sterk voor John Isner uit de Verenigde Staten: 6-4 6-4.

Nadal kreeg in de hele partij geen breakpoint tegen. Zelf ging hij in beide sets één keer door de service van de lange Amerikaan. In de kwartfinale treft Nadal Stan Wawrinka. De als achtste geplaatste Zwitser was Dominic Thiem de baas. Hij versloeg de Oostenrijker in twee sets: 7-6 (3) 6-4.

Nadal verloor afgelopen weekend nog de finale van het masterstoernooi in Madrid. Andy Murray versloeg de Spanjaard toen in twee snelle sets (6-3 6-2). Een ontmoeting tussen die beide spelers zit er in Rome niet meer in. Murray trok zich donderdag terug wegens vermoeidheid.

Voor Wawrinka betekende de kwartfinaleplaats zijn eerst sinds februari, toen hij in Marseille zich bij de laatste acht schaarde. In de vier daaropvolgende toernooien werd hij steeds vroeg uitgeschakeld. Zo werd hij in Indian Wells al in de tweede ronde verslagen door Robin Haase.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden