• Start
  • Sport
  • Ferrer geniet voor het eerst van nederlaag

Ferrer geniet voor het eerst van nederlaag

09-05-2019

MADRID (ANP) - Voor het eerst heeft de Spaanse tennisser David Ferrer kunnen genieten van een nederlaag. Aan de lange carrière van Ferrer kwam woensdagavond in Madrid een einde. De 37-jarige Spanjaard verloor in de tweede ronde van het masterstoernooi in de hoofdstad van de Duitse titelverdediger Alexander Zverev (4-6 1-6), maar kreeg een staande ovatie van het publiek dat tot laat was blijven zitten op de tribunes.

,,Dit is mijn eerste nederlaag waar ik niet verdrietig door ben'', zei Ferrer, die in Madrid zijn laatste toernooi speelde. ,,Als ik hiervoor een partij verloor, was ik altijd teleurgesteld. Maar vandaag niet. Ik heb genoten van deze dag.''

Ferrer werd door het publiek op 'La Caja Magica' luidkeels toegezongen. Toen Zverev in de tweede set op de service van Ferrer op matchpoint kwam, riep de Duitser de fans op om zijn tegenstander een staande ovatie te geven. ,,Het was een emotionele avond'', zei Ferrer, voormalig nummer 3 van de wereld en winnaar van 27 ATP-titels. De Spanjaard bereikte in 2013 de finale van Roland Garros, waarin hij moest buigen voor landgenoot Rafael Nadal.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN