Feyenoord laat Nicolai Jorgensen naar Kasimpasa vertrekken

Nadat trainer Arne Slot 2 weken geleden aangaf Nicolai Jorgensen niet meer nodig te hebben en hij apart moest trainen, leek het een moeilijke taak voor Arnesen om de Deense aanvaller te slijten. De technisch directeur van Feyenoord is er echter toch in geslaagd, de Rotterdammers ontvangen weliswaar geen transfersom maar zijn wel van het, voor Feyenoord begrippen, enorme salaris af.

De spits ruilt Feyenoord in voor Kasimpasa uit Turkije en gaat een contract tekenen voor 3 jaar. Volgens BT ontvangt Feyenoord geen transfersom meer. Met het financieel lucratieve voorstel van Kasimpasa op zak, heeft Jörgensen ingestemd met een contractontbinding.

De 39-voudig Deens international behoort tot de grootverdieners in De Kuip, maar coach Arne Slot houdt geen rekening meer met hem en laat hem sinds de start van de voorbereiding apart trainen. Jörgensen wilde zelf ook graag vertrekken bij Feyenoord. De spits vindt dat hij na vijf jaar zijn beste tijd gehad heeft in Rotterdam.
Ali Dursun, de zaakwaarnemer van Jörgensen, bevestigde dinsdag tegenover het Algemeen Dagblad al dat er onderhandelingen gaande waren met een Turkse club.

Door Wouter Bakker; foto: pixabay