• Start
  • Sport
  • Feyenoord sluit 2018 af met puntenverlies

Feyenoord sluit 2018 af met puntenverlies

23-12-2018

DEN HAAG (ANP) - Feyenoord heeft een wisselvallige eerste seizoenshelft afgesloten met weer een tegenvallend resultaat. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst moest bij ADO Den Haag genoegen nemen met een punt: 2-2. Halverwege de competitie heeft Feyenoord daardoor respectievelijk twaalf en tien punten achterstand op PSV en Ajax.

In de winterstop gaat Van Bronckhorst met de clubleiding praten over zijn toekomst. De trainer, wiens contract komende zomer afloopt, kan pronken met een indrukwekkende erelijst. In voetballend opzicht slaagt Van Bronckhorst er echter maar niet in om progressie te boeken. Wisselvalligheid kenmerkt ook dit seizoen de prestaties van Feyenoord. Een week na de nederlaag in de eigen Kuip tegen Fortuna Sittard (0-2) liet de enige club die koploper PSV wist te verslaan ook punten liggen in Den Haag.

Feyenoord kwam op het kunstgras al vroeg op achterstand. Bart Nieuwkoop trok Aaron Meijers onderuit, met een gele kaart en vrije trap als resultaat. Abdenasser El Khayati, de grote man van ADO, krulde de bal vanaf zo'n 20 meter langs doelman Justin Bijlow (1-0).

Verdiend op voorsprong

ADO domineerde in de openingsfase en kreeg kansen om de voorsprong te vergroten. Na het sterke begin van de thuisploeg nam Feyenoord langzaam het initiatief over, met kansen voor Steven Berghuis en Renato Tapia, de vervanger van de geblesseerde Jordy Clasie.

Vlak voor rust verprutste Lex Immers een grote schietkans op de 2-0. Uit de daaropvolgende aanval kwam Feyenoord via Berghuis op gelijke hoogte. De Rotterdammers hadden in de tweede helft het betere van het spel en kwamen verdiend op voorsprong via Sam Larsson, die de bal via de binnenkant van de paal langs doelman Robert Zwinkels krulde.

Gele kaart

Feyenoord gaf de zege echter nog uit handen. Nieuwkoop werkte de mee naar voren gekomen verdediger Tom Beugelsdijk tegen de grond en moest met zijn tweede gele kaart van het veld. Scheidsrechter Kevin Blom legde de bal aanvankelijk buiten het strafschopgebied, maar besloot op advies van de videoarbiter uiteindelijk toch een penalty te geven aan ADO. El Khayati schoot vanaf 11 meter zijn twaalfde competitietreffer binnen.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN