• Start
  • Sport
  • Feyenoord staat derde na zeldzame zege bij VVV

Feyenoord staat derde na zeldzame zege bij VVV

07-04-2019

VENLO (ANP) - Feyenoord heeft de derde plaats van de eredivisie in handen genomen. Het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst won weer eens een competitiewedstrijd van VVV-Venlo in stadion De Koel: 3-0.

Feyenoord vierde de tweede uitzege in de laatste acht uitwedstrijden tegen VVV. De formatie uit Rotterdam profiteerde van de misstap van AZ tegen De Graafschap (1-1). Feyenoord heeft nu een voorsprong van een punt op de belangrijkste concurrent voor de derde positie op de ranglijst. Beide ploegen ontmoeten elkaar over twee weken in De Kuip. Een derde eindklassering wordt aan het einde van het seizoen beloond met een ticket voor de Europa League.

Feyenoord had het opnieuw lastig op het veld waar het in 2012 voor het laatst in de eredivisie zegevierde (3-2). Zonder de nog geblesseerde Robin van Persie zocht de ploeg vaak vergeefs naar creatieve oplossingen op het kunstgras, dat dit seizoen al door velen is vervloekt. Van Bronckhorst koos voor een middenveld met Jordy Clasie, Tonny Vilhena en Jens Toornstra. Zij kregen weer de voorkeur boven de talentvolle Orkun Kökçü, die het wel in zich heeft om zijn aanvallers met een handige pass weg te sturen.

Smetje

Sam Larsson bracht Feyenoord na 24 minuten op voorsprong, op aangeven van Toornstra. Feyenoord ontsnapte vlak voor rust toen Peniel Mlapa van dichtbij op doelman Kenneth Vermeer stuitte. Jay-Roy Grot miste na een uur nog een grotere kans om VVV op gelijke hoogte te brengen. Hij schoot voor open doel naast. Even later had Vermeer geen antwoord op een kopbal van Mlapa. Vilhena wist de bal nog net voor de doellijn weg te trappen.

In een poging het wedstrijdbeeld te veranderen wisselde Van Bronckhorst zijn aanvoerder Clasie voor Yassin Ayoub. Een minuutje later schoot Nicolai Jørgensen zijn ploeg naar de bevrijdende 2-0. Smetje op de zege was een nieuwe blessure voor Ridgeciano Haps. De linksback moest zich al halverwege de eerste helft laten vervangen. Niet Calvin Verdonk maar Tyrell Malacia mocht hem vervangen. De invaller maakte in blessuretijd de 3-0.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN