Feyenoord verliest ook met van Bronkchorst

door | mei 21, 20:05

Heerenveen – Feyenoord trainer Giovanni van Bronckhorst heeft aangegeven op de persconferentie van woensdagmiddag er alle vertrouwen in te hebben dat hij met Feyenoord Europees voetbal af kan dwingen. Dan zal het in ieder geval een stuk beter moeten dan de afgelopen wedstrijden, waar ze slechts twee punten behaalden uit vijf wedstrijden.

Feyenoord deed drie keer mee aan de play offs, maar dat mag vrij dramatisch genoemd worden met vijf nederlagen en een gelijkspel. SC Heerenveen heeft in het verleden zes zeges, twee gelijke spelen en zes verlies partijen behaald in de play offs.

Opstellingen:

SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Van Aken, St. Juste, Van Anholt; De Roon, Van den Berg, Thern; Slagveer, Uth en Larsson.

Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Toornstra, El Ahmadi; Basaçikoglu, Kazim-Richards en Boëtius.

Wisselspelers

SC Heerenveen: De Fockert, Otigba, Thorsby, Duarte, Namli, Warmolts en Veerman.

Feyenoord: Mulder, Mathijsen, Woudenberg, Boulahrouz, Vilhena, Achahbar en Manu.

Stadion ; Abe Lenstra stadion.

Arbiter ; Danny Makkelie.

De eerste helft staat op het punt van beginnen en SC Heerenveen trapt af. Feyenoord zet in de eerste minuten gelijk enorme druk op de verdediging van Heerenveen die wat onzeker oogt.

In de 6e minuut kan Slagveer alleen op de keeper af na een goeie pass van De Roon en krijgt die een 100% kans. Kenneth Vermeer doet echter waar die voor gehaald is en houdt de bal goed tegen met zijn benen. In de 9e minuut is er een uitbraak van Basaçikoglu, die aan de rechterkant doorbreekt maar helaas is zijn voorzet niet op maat. In de 14e minuut breekt Boëtius uit vanaf links, geeft de bal prima mee aan Nelom, maar zijn voorzet lijkt echt nergens op. Op het middenveld wint El Ahmadi het duel van Van Den Berg, hij haalt uit en de bal wordt van richting veranderd en gaat links naast het doel.

Een vrij slordige eerste helft tot nog toe, veel balverlies en geen voorzet die aankomt bij beide ploegen. In de 25e minuut een uitbraak van Kazim maar die doet waar die de laatste weken goed in is, naast schieten. Het duel word wat grimmiger en er volgen gele kaarten voor Kongolo, Boëtius en St.Juste.

In de 37e minuut komt Van Aken met twee gestrekte benen in op Toornstra en krijgt een vrije trap. Toornstra staat zelf achter de bal maar die gaat via de muur over. Nelom haalt weer de achterlijn vanaf links en heeft de spelers voor het uitkiezen, maar wederom slaagt de linksback er niet in om een teamgenoot te bereiken.

We gaan rusten en al met al dus een eerste helft van een bijzonder laag niveau van beide kanten.

Tweede helft

Feyenoord trapt af en het is de vraag wie de eerste stap naar een doelpunt durft te zetten. De tweede helft begint eigenlijk net als de eerste, met veel bal verlies.

In de 53e minuut gaat El Ahmadi een een-tweetje aan met Kazim rond de 16 meter, dit gaat perfect maar als El Ahmadi de bal weer terug geeft mislukt de pass.De slordigheden zijn na rust nog niet afgenomen en Heerenveen weet maar moeilijk de voorhoede te bereiken.

In de 61e minuut krijgt Feyenoord een vrije trap op een meter of twintig van het doel van Heerenveen, waarbij Torenstra de bal maart een paar centimeter rechts van de paal schiet. Het niveau word slechter en slechter en beide ploegen weten aanvallend geen potten te breken. Het uitvak van Feyenoord begint te schreeuwen om Anas Achabar.

Opvallend dat ondanks het slechte spel van beide ploegen beide coaches nog niet aan een wissel hebben gedacht, dit met nog slechts 13 minuten te spelen.

In de 82e minuut krijgt Heerenveen aan de rechterkant van het veld een vrije trap. Joey van den Berg achter de bal, die geeft hoog voor, zal het dan toch? Veerman kopt de bal door op Thern en die kopt hem binnen en het wordt dus toch 1-0 voor Heerenveen! Het Heerenveen publiek laat zich eigenlijk voor het eerst horen na het doelpunt, waar het uitvak eigenlijk de hele wedstrijd te horen was.

In de 89e minuut besluit de debuterende coach Giovanni Van Bronckhorst toch zijn 1e wissel toe te passen, nota bene gedwongen door een blessure van Basaçikoglu. Waarbij je je af kan vragen of dit niet veel te laat is.

In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende eindigt het met 1-0 voor SC Heerenveen.

Door Wouter Bakker; foto: ANP

Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community