Fognini voorkomt twaalfde titel Nadal

20-04-2019

MONTE CARLO (ANP) - Fabio Fognini heeft op het masterstoernooi van Monte Carlo voor een daverende verrassing gezorgd. De Italiaan versloeg elfvoudig kampioen Rafael Nadal met duidelijke cijfers: 6-4 6-2. Voor Nadal is het zijn eerste nederlaag op gravel sinds mei van vorig jaar, toen hij in Madrid van Dominic Thiem verloor.

Fognini had Nadal al twee keer eerder op gravel verslagen. In 2015 won hij in Rio de Janeiro en in Barcelona op de favoriete ondergrond van de Spanjaard.

De harde wind had zaterdagmiddag veel invloed op het spel. Vooral Nadal produceerde ongebruikelijke missers. De nummer 2 van de wereld, die de laatste drie edities van het masterstoernooi won, stond maar liefst zes servicegames af.

Tegenstander finale

,,Het was een moeilijke dag voor me en Fabio was een sterke tegenstander. Ik kom net uit een dal wat betreft blessures en het was lastig omgaan met de omstandigheden", aldus Nadal. ,,Het was zo'n dag waarop alles misging. Waarschijnlijk speelde ik mijn slechtste wedstrijd op gravel in veertien jaar tijd. Ik heb verdiend verloren."

De 31-jarige Fognini neemt het zondag in de finale op tegen de Serviër Dusan Lajovic, die met 7-5 6-1 te sterk was voor de Rus Daniil Medvedev.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN