Forse zege FC Utrecht op Sparta

door | mrt 8, 14:03 | Sport

UTRECHT (ANP) – FC Utrecht heeft de overwinning op Ajax in het KNVB-bekertoernooi een goed gevolg gegeven met een ruime competitiezege op Sparta. Een week na de verrassende nederlaag bij RKC Waalwijk werd het 5-1 voor de ploeg van trainer John van den Brom, die zesde staat in de eredivisie.

FC Utrecht had het chagrijn na de nederlaag in Waalwijk woensdag al weggespeeld met het bereiken van de bekerfinale ten koste van de aartsrivaal uit Amsterdam. Tegen Sparta, dat voorafgaand aan het bezoek aan Utrecht drie van de vier laatste competitieduels had gewonnen, keerde Adrián Dalmau terug. De Spanjaard stond een kleine twee maanden aan de kant met een blessure. Hij nam de positie in de punt van de aanval over van Jean-Christophe Bahebeck.

Een kansje voor Gyrano Kerk was het enige gevaar van de thuisploeg geweest tot Bart Ramselaar in de 42e minuut de score opende. Sparta zag tussen de 50e en de 59e minuut alle hoop op een goed resultaat vervliegen. In dat tijdsbestek scoorden Dalmau, Gustafson en nogmaals Ramselaar en was het duel beslist. Sean Klaiber, woensdag nog zeer ongelukkig na een gele kaart in de slotfase die hem de bekerfinale kost, maakte er in de 72e minuut 5-0 van. In de slotfase scoorde invaller Joël Piroe tegen.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN