• Start
  • Sport
  • Fortuna pakt ook tegen Willem II een punt

Fortuna pakt ook tegen Willem II een punt

22-09-2018

SITTARD (ANP) - Fortuna Sittard heeft in de eredivisie opnieuw een punt bijgeschreven. De uit de eerste divisie afkomstige ploeg hield in een doelpuntrijke wedstrijd Willem II op een gelijkspel: 4-4. Fortuna is nu drie duels op rij ongeslagen en heeft na zes duels zes punten.

Fortuna opende na een kwartier spelen uit een hoekschop de score. Verdediger Wessel Dammers was van dichtbij trefzeker. Voor rust vielen in Limburg nog drie doelpunten. Eerst kopte Ahmed El Messaoudi de bal in 27e minuut achter zijn eigen keeper. Daarna was het de beurt aan de Spaanse topscorer Fran Sol, die ook trefzeker was met zijn hoofd: 1-2.

Fortuna toonde veerkracht. Voor rust maakte Andrija Novakovich gelijk. Toen Willem II direct na de pauze via Donis Avdijaj weer scoorde, was het in de 53e minuut opnieuw Novakovich die Fortuna langszij bracht (3-3).

Middenvelder Daniel Crowley leek Willem II ruim een kwartier voor tijd alsnog de zege te bezorgen, maar de Tilburgers verspeelden voor de derde keer een voorsprong. De 4-4 kwam op naam van Mark Diemers.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN