• Start
  • Sport
  • Fortuna Sittard laat PEC Zwolle kansloos

Fortuna Sittard laat PEC Zwolle kansloos

04-11-2018

SITTARD (ANP) - Fortuna Sittard heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle tot een goed einde gebracht. De club uit Limburg boekte de derde competitiezege van het seizoen (3-0).

Finn Stokkers en Mark Diemers vestigden de aandacht op zich in Sittard. Stokkers opende al in de derde minuut de score. Hij verdiende in de 67e minuut ook een strafschop toen hij door Thomas Lam naar de grond werd gewerkt. Diemers maakte vanaf elf meter geen fout. Hij liet doelman Mickey van der Hart in de slotfase nog een keer kansloos vanaf de strafschopstip.

Fortuna Sittard klom naar de tiende positie van de ranglijst. PEC Zwolle staat dertiende op twee punten van Fortuna. Het elftal van trainer John van 't Schip was geen schim van de ploeg die dinsdag zo overtuigend bij De Graafschap won in het bekertoernooi (5-2). PEC Zwolle liet zich eigenlijk alleen in de slotfase van de eerste helft even zien. Mike van Duinen stuitte toen op doelman Alexei Koselev. Lam zag zijn kopbal via de handen van de keeper van Fortuna Sittard op de paal belanden. Bij een achterstand van 2-0 werd een treffer van Gianluca Scamacca afgekeurd omdat aanvaller Zian Flemming van PEC een overtreding zou hebben gemaakt.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN