Fortuna Sittard schakelt NEC uit

01-11-2018

NIJMEGEN (ANP) - Fortuna Sittard heeft zich naar de derde ronde van de KNVB-beker geknokt. De nummer veertien van de eredivisie won de uitwedstrijd tegen NEC met 3-2.

Invaller Lars Hutten maakte in de 85e minuut het winnende doelpunt. NEC, zevende in de eerste divisie, verspeelde na rust een voorsprong van 2-1. Zo wist de thuisploeg uit Nijmegen zich niet te revancheren voor de smadelijke competitienederlaag van vorige week voor eigen publiek tegen TOP Oss: 1-5.

NEC was voor rust de betere ploeg en kwam ook terecht op voorsprong. Lartey Sanniez schoot in de twintigste minuut via de onderkant van de lat raak. Amper twee minuten later maakte Mark Diemers alweer gelijk. Hij benutte een strafschop nadat zijn ploeggenoot Lazaros Lamprou onderuit was gehaald door Josef Kvida. Sven Braken bracht NEC voor de tweede keer op voorsprong. Even voor rust was Joey van den Berg dichtbij een derde treffer. De middenvelder raakte de paal.

Finn Stokkers bracht Fortuna Sittard halverwege de tweede helft op 2-2. Beide ploegen oogden vermoeid in de slotfase. Uiteindelijk was het Hutten die een verlenging voorkwam. De invaller stond nog geen zeven minuten in het veld toen hij scoorde.

 © 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN