• Start
  • Sport
  • 'FOX dreigde duel PSV niet uit te zenden'

'FOX dreigde duel PSV niet uit te zenden'

15-04-2015

EINDHOVEN (ANP) - De gemeente Eindhoven zegt dat televisiezender FOX Sports dwarslag bij het plan om de kampioenswedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen te verplaatsen van zaterdagavond naar zondagmiddag. De zender dreigde de wedstrijd zelfs helemaal niet uit te zenden, schrijft burgemeester Rob van Gijzel woensdag aan de gemeenteraad.

PSV, politie en gemeente zijn altijd van plan geweest om de huldiging te doen op de dag dat ook de schaal wordt overhandigd. ,,FOX Sports zou moeten instemmen met de schemawijziging. Daartoe bleek de zender niet bereid en hanteerde daarbij zelfs het argument de wedstrijd PSV-Heerenveen niet uit te zenden'', aldus Van Gijzel.

FOX Sports herkent zich niet in de uitlatingen van de burgemeester. ,,We hebben dat standpunt nooit ingenomen. Het is ons nooit gevraagd. Dit verbaast mij zeer'', reageerde een woordvoerder.

Grote schermen

De wedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen bleef staan op zaterdagavond om 19.45 uur. De huldiging staat gepland op zondag.

De burgemeester legt in de brief aan de gemeenteraad uit waarom het niet mogelijk is om het duel zaterdagavond op grote schermen in de stad uit te zenden. De politie gaf een negatief advies over de grote schermen. De opzet met festiviteiten gespreid over twee dagen vraagt al veel bijstand van de politie uit heel Oost-Brabant, verklaart Van Gijzel.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden