Frank de Boer bondscoach Oranje tot en met WK 2022

door | sep 24, 11:09

ZEIST (ANP) – Oud-international Frank de Boer (50) is de nieuwe bondscoach van Oranje. De KNVB heeft hem aangesteld tot en met het WK in het najaar van 2022 in Qatar.

De oud-Ajacied begint met onmiddellijke ingang met zijn werkzaamheden in Zeist. Hij zit derhalve de komende maand bij de oefeninterland tegen Mexico en de wedstrijden voor de Nations League tegen Bosnië-Herzegovina en Italië al op de bank.

De Boer is de opvolger van Ronald Koeman, die afgelopen zomer naar FC Barcelona vertrok. Daarna nam assistent Dwight Lodeweges als interim-bondscoach zijn taken over.

Technische staf

De KNVB maakte nog niet bekend hoe de technische staf van De Boer er verder uit gaat zien. De 112-voudige international wordt vrijdag in Zeist gepresenteerd.

De Boer liet eerder al weten dat hij het een eer zou vinden om bondscoach van Oranje te worden. “Het is samen met de functie van minister-president de belangrijkste baan van Nederland”, zei hij. “Iedereen praat er over.”

Ajax

De Boer was als trainer succesvol met Ajax, met vier landstitels op rij. Bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United diende hij zijn contract niet uit.

Hij was niet de enige kandidaat van de KNVB. De beleidsmakers van de nationale voetbalbond informeerden ook bij Frank Rijkaard en Peter Bosz. Rijkaard voelt niets meer voor een functie in de voetballerij. Bosz staat onder contract bij Bayer Leverkusen.

Assistent

De Boer won als speler met Ajax onder meer de Champions League en de wereldbeker. De verdediger kwam na zijn Amsterdamse periode uit voor Barcelona, Galatasaray en Glasgow Rangers. De Boer beëindigde zijn spelerscarrière in Qatar.

De Boer was als trainer al eens werkzaam bij het Nederlands elftal. In de zomer van 2010 was hij assistent van bondscoach Bert van Marwijk tijdens het wereldkampioenschap in Zuid Afrika, waar Oranje de finale haalde.

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community