Gelukkige thuiszege FC Utrecht op FC Twente

door | feb 23, 15:02 | Sport

UTRECHT (ANP) – FC Utrecht heeft de zege tegen FC Twente uit het vuur gesleept. De thuisclub stond met nog minder dan tien minuten te spelen met 1-0 achter, maar scoorde dankzij een slotoffensief nog twee keer en haalde daarmee enigszins gelukkig de drie punten binnen. Het was ook een zege voor assistent-trainer Dennis Haar, die de geschorste coach John van den Brom verving op de bank.

FC Twente was zeker niet de mindere ploeg en eigenlijk constant gevaarlijker. Utrecht probeerde weliswaar het spel te bepalen, maar het speelde slordig en creëerde nauwelijks uitgespeelde kansen. Sander van de Streek was er tegen het einde van de eerste helft dichtbij, maar hij schoof de bal naast.

Na 70 minuten viel de eerste goal en die was voor de bezoekers. Haris Vuckic maakte zijn tiende competitietreffer. Twente leek de wedstrijd zelfs in handen te nemen, maar liet zich voornamelijk door geklungel achterin de zege alsnog ontnemen. Met nog minder dan tien minuten te spelen, profiteerde eerst Gyrano Kerk en kort daarna bracht de Duitse invaller Jonas Arweiler het thuispubliek in De Galgenwaard op de banken.

Bijna gelijkspel

Twente haalde er in blessuretijd bijna nog een gelijkspel uit, maar de goal van Vuckic werd afgekeurd wegens buitenspel.

Utrecht klom naar voorlopig de zesde plaats in de eredivisie, Twente bleef dertiende.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN