Haase en Krajicek door op Rosmalen

08-06-2015

ROSMALEN (ANP) - Michaëlla Krajicek heeft optimaal gebruikgemaakt van haar wildcard voor het grastennistoernooi van Rosmalen. In de eerste ronde versloeg de Nederlandse maandag haar Franse opponente Oceane Dodin met 7-5 6-4.

Ook de Française had een wildcard voor het hoofdtoernooi in Rosmalen en dacht tegen de nummer 403 van de wereld kansen te hebben op te stomen naar de tweede ronde. Krajicek sloeg echter op de beslissende momenten toe op het centercourt van het Topshelf Open.

De eerste set leek zonder breaks af te steven op een tiebreak, totdat Krajicek het beste in zichzelf boven bracht. Na eerst via een lovegame op 6-5 te zijn gekomen, viel ze Dodin op haar service aan. Die schrok na een dubbele fout, sloeg vervolgens een mislukte dropshot en keek ineens tegen een breakpoint aan. Een nieuwe dubbele fout bezorgde Krajicek de setwinst.

Fel gevecht

In de tweede set golfde het spel meer op en neer. Tussen de games door waarin harde services over en weer nauwelijks leidden tot rally's, was er op 2-3 een break voor Krajicek. Met een mooie passing leek zij op de winst af te steven, maar een opleving van Dodin op 5-4 zorgde toch nog voor spanning. In een fel gevecht brak zij de opslag van de Delftse. Die herpakte zich echter direct en brak Dodin direct terug, waardoor ze zich mag gaan opmaken voor haar partij in de tweede ronde.

,,Het was niet altijd makkelijk. Gelukkig maakte zij een paar foutjes'', zei ze achteraf. Krajicek stuit nu op de als zesde geplaatste Italiaanse Camila Giorgi, die zich eerder op maandag al ontdeed van Irina Falconi: 7-5 6-2.

Robin Haase heeft ook zijn eerste wedstrijd op het grastennistoernooi van Rosmalen gewonnen. De Nederlander was maandag in de eerste ronde te sterk voor de Sloveen Blaz Kavcic. Het werd 6-2 7-5.

Haase had het in de eerste set makkelijk tegen de Sloveen en brak maar liefst drie keer zijn service. Zijn eigen service leverde de Nederlander slechts één keer in, al serveerde ook hij in het eerste bedrijf niet altijd even sterk. Zo had de nummer 77 van de wereld alle kans om in de tweede game de service van Haase te pakken. Vijf punten op rij waaronder twee aces redden de Nederlander echter.

In de tweede helft van de eerste set ging Haase beter serveren en dat zorgde voor een makkelijke zege. De laatste game sloot hij bijvoorbeeld af met drie aces en nog een vierde service waarmee Kavcic niets kon aanvangen.

Lovegame

Dat goede serveren leek Haase mee te nemen naar de tweede set, maar na enkele overtuigende games over en weer had Kavcic een antwoord op de opslag van Haase gevonden. Het resulteerde in een break en een 4-1 voorsprong voor de Sloveen. De Nederlandse nummer 83 van de wereld herpakte zich echter op tijd, kwam terug naar 4-4 en ging op 5-5 opnieuw door de service van zijn tegenstander heen. Met een lovegame sloot hij de wedstrijd af.

In de volgende ronde speelt Haase tegen de winnaar van de partij tussen de Spanjaarden Daniel Gimeno-Traver en Fernando Verdasco. Zij komen dinsdag pas in actie.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden