Haase naar halve finale Rosmalen

12-06-2015

ROSMALEN (ANP) - Robin Haase heeft de halve finale van de Topshelf Open bereikt. Op het gras in Rosmalen versloeg de Nederlandse tennisser vrijdag knap de Kroaat Ivo Karlovic met 6-7 (4) 6-4 7-6 (3).

De nummer 27 van de wereld staat bekend om zijn ziedende services en liet dat ook duidelijk blijken in de hele wedstrijd. In de eerste set kreeg Haase bijvoorbeeld tien aces om de oren, en kwam hij er niet aan te pas in de tiebreak. Die eindigde in 7-4 voor de Kroaat, die optimaal leek te profiteren van zijn gebruikelijk spel.

Haase kon echter direct in de tweede set toeslaan op de service van Karlovic en verzilverde de enige breakkans die hij kreeg in de hele wedstrijd. Karlovic had alle kans om wat terug te doen in de tweede set, maar verzilverde zijn vijf breakpoints niet. Op 5-4 had Haase nog alle moeite om de set uit te serveren, maar uitgerekend met een ace dwong hij een derde set af.

Eindelijk

Die draaide opnieuw uit op een tiebreak, de breakkansen van Karlovic op de service van Haase ten spijt. Statistisch gezien had Karlovic veel meer kans op in de tiebreak toe te slaan, maar Haase bleek op het juiste moment een antwoord te hebben op de snoeiharde services. In een paar mooie rally's dwong hij drie wedstrijdpunten af, waarvan hij de eerste direct verzilverde.

,,Eindelijk'', zei Haase opgelucht over zijn eerste halvefinaleplaats in Rosmalen. ,,Ik heb het al een paar keer geprobeerd en je krijgt maar weinig kansen om in Nederland te spelen. Hopelijk is het nog niet te snel voorbij.''

In de halve finale wacht de Fransman Nicolas Mahut.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden