Haase verslaat Verdasco in Rosmalen

10-06-2015

ROSMALEN (ANP) - Robin Haase kan zich gaan opmaken voor een kwartfinalepartij op het gras van Rosmalen. Op het Topshelf Open versloeg hij woensdag de Spanjaard Fernando Verdasco met 7-6 (4) 6-3.

De Hagenaar speelde maandag al vrij onbevangen zijn eerste wedstrijd en leek woensdag nog veel lekkerder in zijn vel te zitten. Al in de eerste game vierde hij een schitterende passeerslag uitbundig en kreeg hij een breakkans, die hij overigens niet verzilverde. Niet veel later kreeg hij nog een tweede kans, maar ook die ging verloren.

Verdasco kwam vervolgens meer in zijn spel en had op de service van Haase op 5-4 zelfs de set kunnen beslissen. Haase sloeg de twee setpunten van de Spanjaard echter weg en pakte in de tiebreak vervolgens wel de eerste set. ,,Ik speelde goed tot aan de tiebreak. Daarin was ik helemaal niet zo goed, maar ik won 'm wel'', zei de Nederlander achteraf.

Blessure

In de tweede set sloeg Haase direct toe op de service van de Spanjaard en bouwde zijn voorsprong uit naar 3-0. Verdasco ging door een blessure aan zijn linkerbovenbeen steeds minder spelen. Hij liet de arts komen en nam alle risico in zowel opslag als rally's, om maar niet te veel te hoeven lopen. Het leverde soms schitterende ballen op, maar het mocht voor hem niet baten. Op 5-3 kon de enige Nederlander in het toernooi serveren voor de set en hij deed dat met succes.

,,Mijn service was misschien wat minder dan in de eerste wedstrijd maar ik kon toch mijn spel blijven spelen'', concludeerde Haase achteraf blij. Zijn volgende tegenstander komt uit de wedstrijd tussen Ivo Karlovic uit Kroatië en de Japanner Ito Tatsuma.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden