• Start
  • Sport
  • Heerenveen pakt punt na ontslag Olde Riekerink

Heerenveen pakt punt na ontslag Olde Riekerink

14-04-2019

HEERENVEEN (ANP) - De noordelijke clubs sc Heerenveen en FC Groningen hebben beide een punt overgehouden aan hun ontmoeting in Friesland. Het was de eerste wedstrijd van Heerenveen met Johnny Jansen als eindverantwoordelijke op de bank. De Friezen gaven in de tweede helft de voorsprong weg waar Pelle van Amersfoort voor had gezorgd. Paul Gladon was als invaller wederom van grote waarde voor de bezoekers uit Groningen: 1-1.

Heerenveen verloor zijn laatste twee competitieduels, bij FC Emmen (2-0) en Feyenoord (3-0). Het leidde tot het ontslag van hoofdtrainer Jan Olde Riekerink.

Jansen, eerder assistent van Olde Riekerink, zag dat zijn ploeg goed begon. Vlak voor rust kopte Van Amersfoort binnen.

Ontbreken Mahi

Gladon, die ondanks het ontbreken van de niet fitte clubtopscorer Mimoun Mahi geen kans in de basis kreeg, viel in de 52e minuut in en schoot 9 minuten later raak. Het leverde deze keer een punt op voor Groningen. Bij de vorige twee duels (1-0-zeges op Excelsior en De Graafschap) scoorde Gladon ook als invaller.

FC Groningen staat negende met 42 punten en is nog in de race voor de play-offs om Europees voetbal. Heerenveen is een plek lager terug te vinden, maar het gat van vijf punten is groot met nog vier wedstrijden te gaan.

 © 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN