• Start
  • Sport
  • Heracles Almelo na zege op vijfde plaats

Heracles Almelo na zege op vijfde plaats

30-03-2019

DOETINCHEM (ANP) - Heracles Almelo heeft in de strijd om deelname aan de play-offs voor Europees voetbal een belangrijke overwinning behaald. Het team van trainer Frank Wormuth stond halverwege tegen degradatiekandidaat De Graafschap op achterstand, maar won door twee prachtige doelpunten in de tweede helft alsnog: 1-2.

Heracles passeerde door de overwinning Vitesse op de ranglijst en is nu vijfde. De nummers vier tot en met zeven mogen aan het einde van het seizoen aan de play-offs meedoen.

De Graafschap kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Na een goede combinatie met Youssef El Jebli schoot Charlison Benschop met zijn linkerbeen knap raak. Het was de derde treffer van de sinds de winterstop van FC Ingolstadt 04 gehuurde spits.

Heracles liet zich pas na rust zien. In de 66e minuut kwam de bal na een afgeslagen vrije trap voor de voeten van Brandley Kuwas. De aanvaller schoot van buiten het zestienmetergebied fraai raak.

Het winnende doelpunt van de Almeloërs, vier minuten na de gelijkmaker, was nog mooier. Lerin Duarte probeerde het van grote afstand en zag de bal wegdraaiend in de linkerbovenhoek van het doel verdwijnen.

De Graafschap is door het verlies nu zeventiende en voorlaatste met net zoveel punten als nummer zestien FC Emmen.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN